Meldpunt van Anneke Wezel voor te lang uitblijven van vervolging van ernstige geweldsdelicten

Meldpunt van Anneke Wezel voor te lang uitblijven van vervolging van ernstige geweldsdelicten

JNW advocate Anneke Wezel werd in 2017 geconfronteerd met de ernstige mishandeling van een familielid. Ondanks het feit dat de mogelijke daders bij justitie bekend waren, heeft het bijna een jaar geduurd voordat uiteindelijk tot vervolging is overgegaan.

Dat gebeurde uiteindelijk wel, na herhaalde verzoeken namens het slachtoffer en nadat media over de zaak publiceerden. Volgens justitie duurde vervolging zo lang omdat er te weinig zittingscapaciteit is.

Te lang wachten met vervolging heeft tot gevolg dat verdachten door het tijdverloop niet of veel lager gestraft worden. In de zogenaamde Arnhemse kopschopperszaak kwamen de verdachten er, omdat 16 maanden waren verstreken tussen delict en behandeling van de zaak, er met een werkstraf van af.

Deze gang van zaken  is niet acceptabel. Anneke Wezel wil klachten over het uitblijven van vervolging of te lang blijven liggen van geweldsdelicten verzamelen, en onder de aandacht brengen van de politiek.

Anneke Wezel verzoekt slachtoffers met vergelijkbare ervaringen zich bij haar te melden. Dit kan via haar email wezel@jadvocaten.nl, of telefoon: 0628756300.

Lees verder het artikel dat op 6 november 2017  in de Telegraaf verscheen:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1054851/nieuw-kopschoppersdrama

Over de auteur

admin administrator

Advocaat vastgoed en omgevingsrecht bij Jonkman, van Nieuwenhuizen en Wezel te Zaandam.